Alle scholen in beweging

Verbeteren van het onderwijs

Veel scholen zijn bezig met het verbeteren van hun taal- of rekenonderwijs. Scholen doen bijvoorbeeld mee aan verbetertrajecten of participeren in projecten. De PO-Raad wil de opgedane kennis en de do’s en dont’s verspreiden, zodat andere scholen hiervan kunnen leren en ook in beweging komen. Namens de PO-Raad wordt daarom door Kennisnet, de landelijke pedagogische centra en EDventure het project Alle Scholen in Beweging uitgevoerd. Dit project heeft als doel de opbrengsten van de pilots en verbetertrajecten over de basisscholen te verspreiden.

Alle scholen in beweging

Als u het taal- of rekenonderwijs op uw school wilt verbeteren, loont het de moeite om de projectsite van Alle Scholen in Beweging te bezoeken. Op de site vindt u beschrijvingen en filmmateriaal van aanpakken die tot betere resultaten hebben geleid. Daarnaast kan uw school via de site een gratis voucher aanvragen. Met een voucher kunt u bijvoorbeeld een taal- of rekenaudit aanvragen, of een bezoek van de Taal- of Rekenbus.

Voucher

De derde activiteit van Alle scholen in beweging die met een voucher kan worden aangevraagd, is het bezoeken van een ‘voorbeeldschool’. Vanaf januari is het mogelijk om als schoolteam, onder begeleiding van een taal- of rekenadviseur, een bezoek te brengen aan een voorbeeldschool die op het gebied van taal of rekenen goed presteert en die een doeltreffende of innovatieve aanpak heeft ontwikkeld. U kunt dus een kijkje in de keuken nemen bij een inspirerende school in uw regio! U kunt hiervoor contact opnemen met Guyanne van der Horst (taal/lezen) of Ine van de Sluis (rekenen)

Over de CED-Groep:

De CED-Groep adviseert, begeleidt, ondersteunt, traint en coacht professionals die in het onderwijs en kinderopvang werken. Dat gebeurt rond thema’s als taal, rekenen, leerprestaties, sociale competentie en zorg. De CED-groep heeft een eigen onderzoeks- en ontwikkelafdeling.

Advertenties
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: